Frankrig

Frankrig

 

Frankrig består af 23 regioner som igen er opdelt i 96 departementer. Departementer består igen af 36500 kommuner.

Der er meget forskel på byerne i Frankrig. I de velhavende vinbyer er bygningsstandarten meget højere en i områderne med landbrug. I byerne i vindistrikterne er ejendommene vedligeholdt, hvorimod de i andre dele af landet ikke bærer præg af vedligeholdelse. Bygningerne er her triste og grå og ser ud som de aldrig har set maling men der er i de fleste tilfælde kasser og potter med blomster i alle farver. I vinbyerne og byer med mange turister er husene i overvejende grad vedligeholdt. Også her ses mange blomster i gadebilledet.

Selv om der er mange store indkøbscentre i landet, har de fleste landsbyer små butikker som bager, slagter og købmand.

Der er ca. 3200 stellpladser i Frankrig. De ligger spredt ud over landet og er med til at holde liv i de små byer. Pladserne ligger i fleste tilfælde i eller lige udenfor byen. Mange af pladserne koster ikke noget og måske skal betales en Euro eller to for vand og strøm. Standarden er meget forskellig. Nogle steder ligner stellpladserne campingpladser med sektionsopdelte pladser. Andre steder er det bare en plads belagt med grus, græs eller asfalt.

 

Vinhistorie.

 

Frankrig er et stort vinland.

Trods en position som det vigtigste vinland i verden, har Frankrigs position været mindre fremtrædende de senere år. Det har medført økonomisk krise blandt mange producenter af mere beskedne kvaliteter og stats- og EU-støttede braklægninger af mange vinmarker for at imødegå overproduktion af billige bordvine. I den anden ende af spektret har der aldrig været større efterspørgsel og højere priser på de mest eksklusive vine fra Bordeaux, Bourgogne og Rhône.

Vin er en naturlig del af fransk kultur, og den lokale gastronomi passer altid til de lokale vine, som franskmændene oftest selv drikker. 47% af de franske vinbønder er tilsluttet et af de over 10.000 kooperativer, der især i Sydfrankrig dominerer hele det lokale liv.

De vine, som tiltaler os mest, er vine fra Alsace, Loire-dalen, Rhône-dalen og Languedoc-Roussilon.

 

Franske vinområder

Copyright © Peomi.dk